Η ασυλία, οι τραπεζίτες, ο νόμος – έκτρωμα και οι διεργασίες να μεταφερθεί η υπόθεση στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου!
Στις 8 Δεκεμβρίου έχει προσδιορισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης της συνταγματικότητας ή όχι σχετικά με τον νόμο έκτρωμα στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου μετά την αναίρεση που άσκησε ο αντεισαγγελέας του Α.Π. κ. Παπαγεωργίου. Όπως είναι αναμενόμενο οι ζυμώσεις δίνουν και παίρνουν και προφανώς πολλοί και διάφοροι επιδιώκουν να επηρεάσουν προς την κατεύθυνση που επιθυμούν. Υπό αυτό το πρίσμα δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου να δηλώσει αναρμόδιο και η υπόθεση να μεταφερθεί προς εκδίκαση στην ολομέλεια. Κάτι που φημολογείται ότι επιθυμούν τραπεζίτες και δικηγόροι τους υπό την έννοια ότι ενδεχομένως να υπάρχουν περισσότερα ευήκοα ώτα στα επιχειρήματα τους περί συνταγματικότητας της ασυλίας πλείστον όσων κακουργημάτων. Και τούτο παρά το γεγονός ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δημοσιοποίησε προσφάτως την άποψη της ότι οι τραπεζίτες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως ακριβώς όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας!
Δεν χωρεί αμφιβολία ότι με 2 νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης επιδιώχθηκε η παροχή ασυλίας στους τραπεζίτες για έργα, πράξεις, παραλείψεις του παρελθόντος. Απώτερος σκοπός να ξεπλυθούν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και να απολαύσουν εφεξής καθεστώς ατιμωρησίας για απιστία, παράβαση καθήκοντος, απάτες , υπεξαιρέσεις, ξέπλυμα χρήματος, πλαστά και εικονικά τιμολόγια με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς που και αυτοί ξεπλένονται οριστικά και δια παντός.
– Η διαχρονική ατιμωρησία οδηγεί ήδη σε χαριστικές ρυθμίσεις και ξεπουλήματα κόκκινων δανείων
Και όχι μόνο αυτό! Αλλά με την σχετική νομοθεσία περί κατάργησης του αυτεπάγγελτου από τους δικαστές, όπως αυτή ισχύει την ώρα τούτη, οι τραπεζίτες απέσπασαν και μελλοντική ασυλία, διαχρονική ατιμωρησία για ότι κάνουν ή δεν κάνουν στα τραπεζικά ιδρύματα! Και δυστυχώς παρακολουθεί σύσσωμη η κοινωνία εμβρόντητη να λαμβάνουν χώρα χαριστικές ρυθμίσεις σε ημέτερους, προκλητικά hair cut ιλιγγιωδών δανείων επιχειρηματιών του συστήματος και λοιπών νταραβερτζήδων, πωλήσεις κόκκινων ή ημικόκκινων δανείων σε funds σε τιμές εξευτελιστικές όπου η έννοια ξεπούλημα χάνει τη σημασία της. Και μετά τα δάνεια κάνουν κύκλο! Ξανά αλλάζουν χέρια για να ολοκληρωθεί το τρίγωνο της αμαρτίας!
– 3 μνημόνια για τους τραπεζίτες πλήρωσε ο φορολογούμενος πολίτης
Και όλα αυτά οι τραπεζίτες τα κάνουν εκ του ασφαλούς, έχοντας εξασφαλίσει ατιμωρησία εις βάρος της κοινωνίας η οποία εξαναγκάστηκε να ισοπεδωθεί και να εξαθλιωθεί προκειμένου να πληρώσει τρία μνημόνια για τους τραπεζίτες, που μέσα στην ανικανότητα τους εξακολουθούν να έχουν τις τράπεζες που διοικούσαν ή διοικούν στο χείλος του γκρεμού ακόμη και σήμερα. Η κοινωνία χρηματοδότησε το τραπεζικό σύστημα επι 10 και πλέον έτη και ως ανταπόδοση οι τραπεζίτες πήραν τα σπίτια του κοσμάκη σε πλειστηριασμούς! Του στέρησαν ακόμη και την πρώτη κατοικία!!! Με νόμους άθλιους, εκτρώματα …
– Ο Άρειος Πάγος, τα 3 βουλεύματα και  η αίτηση αναίρεσης του Δ. Παπαγεωργίου
Το ζήτημα της Συνταγματικότητας των 2 νομοθετημάτων, τον Νοέμβριο του 2019 και τον Μάρτιο του 2020 που καταργούν το αυτεπάγγελτο, τις νόμιμες προθεσμίες για έγκληση και κάθε έννοια δικαίου και ισότητας θα κριθεί από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου. Ήδη έχουν υπάρξει δυο βουλεύματα πλημμελειοδικών σχετικά με την υπόθεση της Αγροτικής τράπεζας, ένα βούλευμα σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων και μια αίτηση αναίρεσης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Παπαγεωργίου όπου η αντισυνταγματικότητα των νομοθετημάτων τεκμαίρεται με ισχυρά επιχειρήματα όπου καταδεικνύεται η επιλεκτικότητα των νομοθετημάτων υπέρ των τραπεζιτών συγκριτικά με το καθεστώς που διέπει επιχειρήσεις του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα και η μη τήρηση του άρθρου 4 του Συντάγματος.
– Αγωνιούν στην κυβέρνηση, οι σκέψεις για προσθήκες στο νόμο
Στην κυβέρνηση αγωνιούν και κάνουν σκέψεις σε περίπτωση που ο Νίκος κριθεί αντισυνταγματικός. Κάποιοι λένε ότι θα ξανάρθει διαφοροποιημένος, ή ο ίδιος στον οποίο θα επέρχεται η ισότητα και θα παύει η μεροληπτική μεταχείριση καθώς θα προστεθούν αντίστοιχες ευεργετικές διατάξεις και για τους ιδιώτες επιχειρηματίες και για τους διαχειριστές του Δημοσίου. Αλλά αλήθεια, μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Και πως θα διασφαλισθούν στη συνέχεια τα δικαιώματα των μετόχων, της μειοψηφίας, τι θα ισχύσει με τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις και τη σχετική νομοθεσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς!!!