Αλλάζουν όλα στην κατάθεση πινακίδων, αφού ο κορωνοϊός αναγκάζει τις εφορίες να λειτουργούν εξ αποστάσεως.
Έτσι, όποιος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου θέλει να καταθέσει τις πινακίδες του και να θέσει το όχημά του σε προσωρινή ακινησία, δεν θα χρειάζεται πλέον, να μεταβαίνει στις κατά τόπους ΔΟΥ.
Οι κάτοχοι των οχημάτων θα μπαίνουν στην πλατφόρμα που θα ανοίξει η ΑΑΔΕ και εκεί θα καλούνται να δηλώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τις πινακίδες του οχήματος που θέλουν να θέσουν σε ακινησία. Σύμφωνα με τη διάταξη που θα ενσωματωθεί σε νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών, οι ιδιόκτητες δεν θα χρειαστεί να στείλουν καν στην εφορία, τις πινακίδες των οχημάτων τους με το ταχυδρομείο.
Πλέον, δεν θα χρειάζεται να προσκομίσουν ούτε φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ ούτε η απόδειξη πληρωμής των τελευταίων Τελών Κυκλοφορίας. Όλα τα στοιχεία θα αντλούνται αυτόματα μέσα από τα συστήματα του υπουργείου Οικονομικών.
Πάντως, όσοι θέλουν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά μια υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.
Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να γνωρίζουν όμως, ότι σε περίπτωση που καταθέσουν εικονικά τις πινακίδες και κυκλοφορούν κανονικά το όχημα, σε περίπτωση ελέγχου (που γίνεται πλέον και αυτός ηλεκτρονικά) θα πληρώσουν πρόστιμα τα 3πλασια ή τα 4πλασια τέλη κυκλοφορίας, ενώ αν δεν έχουν περάσει και ΚΤΕΟ το πρόστιμο θα αυξηθεί κατά 650 ευρώ.