Η Claudia Huntington πήγαινε στην Χαβάη για πάνω από 50 χρόνια όταν τελικά αποφάσισε να αγοράσει ένα σπίτι στο Big Island.
Ως παιδί, ταξίδευε με τους γονείς της (ο προπάππους της ήταν ο «βασιλιάς» του σιδηρόδρομου Henry Huntington, ο οποίος ίδρυσε την Βιβλιοθήκη και την πόλη «Huntington Beach» στο Οραντζ κάουντι της Καλιφόρνια) όμως η οικογένειά της έμενε πάντα σε ξενοδοχεία.
Μια χρονιά, όταν εκείνη και η αδερφή της ήταν πια παντρεμένες με παιδιά, η Huntington αποφάσισε να νοικιάσει ένα σπίτι.
«Αυτό ήταν πολύ διασκεδαστικό, υπήρχε κάτι σ’ αυτό, μπορούσαμε να σηκωθούμε να φτιάξουμε πρωινό όλοι μαζί, να καθίσουμε δίπλα στην πισίνα χωρίς πολύ κόσμο. Εγινε ένα οικογενειακό γεγονός» είπε στο πρακτορείο Bloomberg. Μετά απ’ αυτό σκέφτηκε «γιατί να μην χτίσουμε το σπίτι των ονείρων μας».
Με τον σύζυγό της Marshall Miller, αγόρασε μια έκταση δυο στρεμμάτων στο Mauna Kea Resort, μια ανάπτυξη που έγινε από την Laurance Rockefeller την δεκαετία του 1960. Μετά από δυο χρόνια προσπαθώντας να επιλέξει αρχιτέκτονα εγκαταστάθηκε στο Mark de Reus.
Το 2009 ξεκίνησε η κατασκευή σε ένα ακίνητο πέντε υπνοδωματίων με 6,5 μπάνια και συνολική επιφάνεια περίπου 6.700 τετραγωνικά πόδια. Μόλις το σπίτι ολοκληρώθηκε το 2013, η Huntington η οποία μένει στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, ξεκίνησε να επισκέπτεται το νησί για ένα μήνα.
«Ηταν τέλειο» είπε «θα πηγαίναμε για ιστιοπλοΐα και κολύμπι, ακριβώς όπως το είχαμε ονειρευτεί». Αλλά σήμερα επτά χρόνια αργότερα η Huntington έβγαλε το σπίτι προς πώληση στην αγορά ακινήτων με αρχική τιμή τα $22,9 εκατ.
Όπως είπε η ιδιοκτήτρια μια ασθένεια στην οικογένεια πέρυσι (η οποία είχε αρκετά καλή έκβαση) την κρατούσε μακριά από το σπίτι και έτσι πήρε την απόφαση να το πουλήσει.
«Νοιώθω ειλικρινά, χειρότερα με το να μην χρησιμοποιώ το σπίτι από το να βρω κάποιον που το αγαπά όσο κι εμείς και να μπορεί να το απολαύσει. Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο αλλά είναι έργο αγάπης» δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg.