Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είπε ότι «η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει σε καθυστέρηση της άρσης του lockdown», ανακοινώνοντας νέα μέτρα καθώς «η διασπορά του είναι μεγάλη».
Ο κ. Πέτσας είπε πως κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή, ενώ ανοιχτά παραμένουν τα σύνορα της Κακαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα.
«Τα χτεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν πως ο δείκτης θετικότητας παραμένει σε υψηλά επίπεδα παρ΄ότι έχουν περάσει δύο εβδομάδες. Αυτό σημαίνει πως η συμπεριφορά των πολιτών εκεί παραμένει χαλαρή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε μάλιστα πως όσοι εισέρχονται στη χώρα μας από τα χερσαία σύνορα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test, εκτός από τον μοριακό έλεγχο που ούτως ή άλλως υποχρεούνται να κάνουν δύο 24ωρα πριν φτάσουν στην Ελλάδα.
Αυστηροποιούνται τα μέτρα στη Βόρειο Ελλάδα
Επίσης ανακοινώθηκε πως θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στη Β. Ελλάδα τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών, όσο και στους χώρους εργασίας.
«Ας τηρήσουμε τα μέτρα για να βοηθήσουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να σώζουν ζωές. Η πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Συνεχίζεται η προσθήκη νέων κλινών στις ΜΕΘ, πάντα στο τραπέζι η επίταξη ιδιωτικών κλινών» πρόσθεσε.
Όσον αφορά το πότε θα βγούμε από το lockdown, ο κ. Πέτσας παρέθεσε τα λόγια του πρωθυπουργού στη συνάντησή του με την ΠτΔ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
«Θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς μόνο όταν θα είμαστε απολύτως σίγουροι ότι έχει υποχωρήσει η πίεση στο σύστημα υγείας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στην Σακελλαροπούλου.