Ένα πρόβλημα αισθητικής φύσεως που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες είναι οι ρυτίδες. Ξεκινούν και κάνουν την εμφάνιση του από τα 30 ενώ γίνονται όλο και βαθύτερες με το πέρασμα του χρόνου. Τις παρατηρούμε πιο συχνά στα σημεία του προσώπου που κινείται περισσότερο, το στόμα, τα μάτια και το μέτωπο. Οι ρυτίδες δεν αποτελούν μόνο αισθητικό πρόβλημα πολλές φορές υποδηλώνουν παθήσεις στον οργανισμό όπως καρδιοπάθεια, υπέρταση η προβλήματά στα κόκκαλα. Ας δούμε όμως τι κάνουμε λάθος και τι πρέπει να αποφεύγουμε για να κρατήσουμε τις ρυτίδες όσο πιο μακριά μπορούμε.
Το δέρμα γύρω από τα μάτια μας είναι υπερβολικά ευαίσθητο και πολύ εύκολα μπορεί να του προκαλέσουμε βλάβες. Σταματήστε την κακή συνήθεια να τρίβετε τα μάτια σας όταν αισθάνεστε κουρασμένοι.
Αν φοράτε φακούς επαφής μην τραβάτε απότομα το κάτω μέρος του βλεφάρου γιατί μπορεί να δημιουργηθούν ρυτίδες.
Αποφύγετε να κοιμάστε μπρούμυτα. Το μαξιλάρι κάνει ρυτίδες στο πρόσωπο που αν γίνεται καθημερινά θα παραμείνουν. Ο καλός ύπνος διώχνει τις ρυτίδες μακριά.
Σταματήστε το κάπνισμα, η κίνηση εισπνοής του καπνού μπορεί να δημιουργήσει βαθιές ρυτίδες στο στόμα, όπως επίσης και το ρούφηγμα με καλαμάκι.
Μην ξεχνάτε να φοράτε γυαλιά ηλίου όλη μέρα γιατί η ακτινοβολία του είναι ο χειρότερος εχθρός για τα μάτια σας.
Διώξτε μακριά την ζάχαρη από τον οργανισμό σας. Μειώνει το κολλαγόνο και δημιουργεί ρυτίδες στο πρόσωπο.
Το μπλε φως δημιουργεί ρυτίδες, αποφύγετε την χρήση κινητών συσκευών γιατί εκπέμπουν ακτινοβολία. Η συχνή μάσηση τσίχλας διασπά το κολλαγόνο στο πρόσωπο μας και χάνει την ελαστικότητα του το δέρμα μας.
Κάνετε σωστό καθαρισμό και ενυδάτωση πρωί και βράδυ. Μην αφήνετε υπολείμματα μακιγιάζ στο πρόσωπο και ξεκινήστε την ενυδατική φροντίδα από πολύ νωρίς.