Από το 2023 η Πάρος θα διαθέτει ένα πλήρως ανακατασκευασμένο αεροδρόμιο και θα μπορεί να προσελκύσει περισσότερες αεροπορικές εταιρείες αλλά και συχνότερες πτήσεις καθιστώντας την τον μοναδικό συγκοινωνιακό κόμβο στην καρδιά των Κυκλάδων.
Το έργο εξασφάλισε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου κτιρίου αεροσταθμού (terminal) στεγασμένης έκτασης 12 χιλ. τ.μ., στον οποίο θα δημιουργήθει σύστημα διαχείρισης αποσκευών, σύστημα οπτικών αναγγελιών πτήσεων και τεχνολογία κοινής χρήσης CUTE σε κάθε σημείο των επιβατικών διαδικασιών και το σύνολο του ηλεκτρονικού του εξοπλισμού. Περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή νέου πύργου ελέγχου και πυροσβεστικού σταθμού καθώς και τη δημιουργία καταστημάτων αφορολόγητων ειδών, εστιατορίων, γραφείων και χώρων στάθμευσης, προς εμπορική εκμετάλλευση.
Με το έργο θα προσφερθούν νέες θέσεις εργασίας τόσο κατά την εκτέλεση των εργασιών, όσο και κατά τη λειτουργία του αεροδρομίου. Θα αυξηθεί η αξία της γης και των περιουσιών και θα προσελκυθούν νέες επενδύσεις στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας της ιδιαίτερης τοπικής φυσιογνωμίας . Οι πολίτες της Πάρου θα αποκτήσουν αμεσότερη πρόσβαση στην ηπειρωτική χώρα, σε υπηρεσίες υγείας και σε άλλες κεντρικές υπηρεσίες.

“Είμαι ευτυχής για τη θετική αυτή εξέλιξη που είναι το αποτέλεσμα των μεθοδικών ενεργειών της δημοτικής αρχής. Η πλήρης λειτουργία του αεροδρομίου αποτελούσε βασικό πυλώνα του προεκλογικού μας προγράμματος για αυτό από την επομένη κιόλας των εγκαινίων του Νέου Αεροδρομίου Πάρου θέσαμε ως στόχο τη χρηματοδότηση του έργου και τη δρομολόγηση των εργασιών, καταβάλλοντας προς αυτή την κατεύθυνση όλες μας τις δυνάμεις” δήλωσε ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος.
Στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2023 και το έργο υπολογίζεται στα 43 εκατομμύρια ευρώ.