Επιτέλους η εθνική ομάδα έπαιξε ορθολογικό ποδόσφαιρο και ανταμείφθηκε. Κόντρα σε μια σαφώς πιο αδύναμη ομάδα, όπως δηλαδή αυτές που αντιμετωπίζουμε στο Nations League, o Φαν’τ Σιπ παρέταξε μια ομάδα με ένα «εξάρι» (τον Ζέκα), δύο επιθετικούς χαφ (Φορτούνη – Μπακασέτα) και τρεις γρήγορους στην επίθεση. Από τη μία ο Τζόλης, από την άλλη ο Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή ο Γιακουμάκης. Με αυτό το σχήμα απέκτησε ταχύτητα, πρέσσαρε ψηλά είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και κατάφερε στο πρώτο 20λεπτο να σκοράρει δύο φορές και ουσιαστικά να καθαρίσει το παιχνίδι. Η αρχή έγινε στο στο 8’, ο Μπακασέτας πέρασε κάθετα στον Φορτούνη μέσα στην περιοχή, αυτός γύρισε στον Γιακουμάκη που σούταρε στην κίνηση, με τον Δημητρίου να διώχνει και τον Τζόλη σε κενή εστία να σκοράρει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Εθνικής.
Στο 15’ ο Κουρμπέλης έκανε πάσα στην πλάτη της άμυνας, ο Γιακουμάκης κατέβασε ωραία με το στήθος ανάμεσα σε δύο αμυντικούς και με πλασέ να πέτυχε το 2-0. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η εθνική δημιούργησε κι άλλες ευκαιρίες και κράτησε εύκολα το μηδέν στην άμυνα αφού δεν απειλήθηκε καθόλου.
Στο β’ μέρος οι αλλαγές που έκανε ο Ολλανδός προπονητής αποσυντόνισαν την ομάδα που έχασε τη συνοχή και την αγωνιστική της ισορροπία. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Κύπρο να ανεβάσει την απόδοσή της και να μειώσει το σκορ στο 58’. Ο Αντωνίου έκανε το σουτ, ο Ηλία μπήκε στην πορεία της μπάλας και νίκησε τον Μπάρκα για το 2-1.
Στη συνέχεια η εθνική ανέβασε την απόδοσή της, δημιούργησε ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το δοκάρι σε κεφαλιά του Κουρμπέλη και το τετ α τετ του Χατζηγιοβάνη, αλλά δεν κατάφερε να διευρύνει το σκορ.
Ελλάδα: Μπάρκας, Μαυρίας (68’ Ρότα), Κουρμπέλης, Μιχαηλίδης, Τσιμίκας (46’ Λυκογιάννης), Ζέκα (46’ Λαμπρόπουλος), Φορτούνης (46’ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας (46’ Πέλκας), Χατζηγιοβάνης, Τζόλης (46’ Λημνιός), Γιακουμάκης.
 
Κύπρος: Δημητρίου, Χ.Κυριάκου (62’ Κούσουλος), Χ.Σιέλης (76’ Παπαφώτης), Ιωάννου (62’ Θ. Ιωάννου), Κατελάρης (46’ Καρό), Χάμπος, Αντωνίου, Γκόγκιτς (46’ Κάστανος), Αρτυματάς, Πίττας, Ηλία