Μέσα σε τρεις ημέρες – από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου – οι ελεγκτικές αρχές διενήργησαν συνολικά 181.138 ελέγχους και κατέγραψαν 2.975 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 779.650€ και 29 καταστήματα έκλεισαν για 15 ημέρες.
Η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, η ΔΙΜΕΑ (Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς), η ΕΑΔ (Εθνική Αρχή Διαφάνειας) και η Δημοτική Αστυνομία έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των μετακινήσεων πεζών και οχημάτων σε σταθμούς διοδίων, σε ΜΜΜ, σε πλοία, σε ΕΙΧ και σε ΕΔΧ. Οι έλεγχοι κυρίως το πρωί
του Σαββάτου είχαν, κατά βάσει, ενημερωτικό χαρακτήρα για τα νέα μέτρα.
Και τις τρεις ημέρες έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και σε μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (take away, delivery και drive through) και σε καταστήματα τροφίμων και λαϊκές αγορές.
Μόνο η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε 161.352 ελέγχους κι επιβεβαίωσε παραβάσεις για:
– Μη χρήση μάσκας
– Μη αποστολή sms
– Μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης
– Μη τήρηση των ειδικών κανόνων λειτουργίας σε ΚΥΕ
– Μη τήρηση κανόνων λειτουργίας λαϊκών αγορών.
Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας δηλώνει πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε ολόκληρη την επικράτεια βάσει της εξέλιξης των επιδημιολογικών δεδομένων και σε συνάρτηση με τις πληροφορίες από το 1520 (τηλεφωνικός αριθμός για διευκρινίσεις σχετικά με τα νέα μέτρα και τις μετακινήσεις ) αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία που συλλέγονται από τις υγειονομικές κι ελεγκτικές αρχές.