Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού COVID-19, η ΥΠΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τις αεροπορικές οδηγίες που παρατείνονται έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

– Μέχρι τις 30/11/20 τα μεσάνυχτα παρατείνονται οι αεροπορικές οδηγίες που αφορούν την αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και μεταξύ Ελλάδας και Καταλονίας στην Ισπανία.

– Επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία, έως τις 30/11/20 τα μεσάνυχτα, που προβλέπει ότι όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα διεξάγονται μόνο στο Δ.Α.Α «Ελευθέριος Βενιζέλος».

– Μέχρι τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 τα μεσάνυχτα επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens). Από την συγκεκριμένη nοtam εξαιρούνται οι πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 9 χωρών: Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

– Η αεροπορική οδηγία για τους μόνιμους κατοίκους Ισραήλ παρατείνεται επίσης έως τις 30 Νοεμβρίου τα μεσάνυχτα και προβλέπει υποχρεωτικό μοριακό test covid μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη και ανώτατο όριο εισόδου 10.000 ταξιδιωτών ανά εβδομάδα από Ισραήλ σε όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας.

– Παράταση έως τις 30/11/20 και για την αεροπορική οδηγία για Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι), η οποία προβλέπει είσοδο με αρνητικό μοριακό test 72 ωρών και αφίξεις μόνο στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου καθώς και ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 500 επιβατών την εβδομάδα.

-Σε ότι αφορά τη notam που προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μάλτα, Βέλγιο, Ισπανία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, (συνολικά 11 χώρες) να εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 παρατείνεται έως και την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 06:00 το πρωί, ενώ για το διάστημα έως το τέλος του μήνα καλύπτεται από τη notam που προβλέπει αρνητικό test 72 ωρών για τη νόσο covid-19 για όλες τις διεθνείς αφίξεις.