Ο iOS προγραμματιστής Ιωάννης Σπυρόπουλος είχε δημιουργήσει στο τελευταίο lockdown στην χώρα μας μια άκρως χρηστική συντόμευση για τις iPhone συσκευές για την αυτόματη αποστολή μηνυμάτων στο 13033.
Καθώς η χώρα επιστρέφει σε lock down από το Σάββατο, όσοι δεν την είχατε χρησιμοποιήσει θα την βρείτε παρακάτω:
https://www.icloud.com/…/4da04bd7dcb24b7097bd1e75534ded64
Η συντόμευση πλέον δεν χρειάζεται custom επαφή. Θα σας ρωτήσει μια φορά ονοματεπώνυμο και διεύθυνση, θα τα αποθηκεύσει στο ΔΙΚΟ ΣΑΣ iCloud και θα τα χρησιμοποιήσει την επόμενη φορά.
Επίσης υπάρχει επιλογή καθαρισμού των στοιχείων σας.
Αυτή η έκδοση ίσως λύσει το πρόβλημα που έχουν κάποιοι και δεν τους τρέχει από Widget (η αναζήτηση της custom επαφής ίσως χρησιμοποιεί περισσότερη μνήμη από ότι επιτρέπουν τα widgets αν έχετε πολλές επαφές). Σημειώνεται πως δεν είναι για κατάχρηση των εξαιρέσεων αλλά για εξυπηρέτηση.
Πώς μπορεί να ενεργοποιηθεί στις κοινόχρηστες συντομεύσεις σε iPhone, iPad ή iPod touch
Μπορείτε να προσθέσετε συντομεύσεις από πηγές εκτός της Γκαλερί, όπως από φίλους, ιστότοπους και πολλά άλλα. Αυτές οι κοινόχρηστες συντομεύσεις θεωρούνται «μη αξιόπιστες» και για να τις εισαγάγετε, θα πρέπει να επιτρέψετε τις μη αξιόπιστες συντομεύσεις στις Ρυθμίσεις.
Να επιτρέπονται οι μη αξιόπιστες συντομεύσεις

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Συντομεύσεις και εκτελέστε μια οποιαδήποτε συντόμευση.
  2. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Συντομεύσεις.
  3. Ενεργοποιήστε την επιλογή «Επιτρέπονται μη αξιόπιστες συντομεύσεις». Για να εμφανιστεί αυτή η ρύθμιση, θα πρέπει πρώτα να εκτελέσετε μια συντόμευση.