Ο δήμος Αθηναίων διευρύνει τις υπηρεσίες των δημοτικών ιατρείων του, τώρα, που οι υγειονομικές ανάγκες ολοένα κι αυξάνουν λόγω της πανδημίας.

Τρεία, από τα ιατρεία του, λειτουργούν πλέον ως πολυδύναμα με συνεχές ωράριο από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Πρόκειται για το 1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 78) , το 2ο Δημοτικό Ιατρείο (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ-Νέος Κόσμος) και το 6ο Δημοτικό Ιατρείο (Χανίων 4β- Κυψέλη) με ενισχυμένο προσωπικό και με περισσότερες δυνατότητες.

Με ένα νέο μοντέλο λειτουργίας ενισχύονται με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό τα έξι δημοτικά ιατρεία στις αντίστοιχες δημοτικές κοινότητες. Η αρμόδια διεύθυνση έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις ευάλωτες κι ευπαθείς ομάδες των δημοτών με συντονιστή τον αντιδήμαρχο Μανόλη Καλαμπόκα. 
Τα δημοτικά ιατρεία έχουν στελεχωθεί με περισσότερες ειδικότητες γιατρών αλλά κι επιστημόνων κοινωνικών υπηρεσιών, ενώ έχουν εμπλουτίσει την υλικοτεχνική τους υποδομή, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται ακόμα περισσότερο στις ανάγκες των πολιτών.
Πρόσφατα προσελήφθησαν 40 άτομα σε ειδικότητες ψυχιάτρου, γενικού γιατρού, παιδιάτρου, μαιευτήρα-γυναικολόγου, οφθαλμιάτρου, καρδιολόγου, φυσικοθεραπευτή, μαίας, νοσηλεύτριας καθώς κι επιστημόνων κοινωνικών υπηρεσιών.
Ο Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Ιατρείο και είχε την ευκαιρία να συζητήσει τόσο με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και με τους πολίτες που βρίσκονταν εκεί.
“Κάνουμε μία οργανωμένη προσπάθεια για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, όχι μόνο με τις απολυμάνσεις και την καθαριότητα που πραγματοποιούνται εντατικά σε όλη την πόλη αλλά και με την οχύρωση των δομών υγείας του δήμου μας με εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.” ανέφερε σε δηλώσεις του.

Παράλληλα ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχοντας στην μεγάλη προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει θέσει στην διάθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας το 5ο Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4- Άνω Πατήσια) το οποίο αξιοποιείται πλέον ως κέντρο για τον έλεγχο πολιτών με Covid tests.