Σε ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια για την έκβαση της μάχης για την δεύτερη θέση ο… διαβασμένος και αποτελεσματικός ΠΑΟΚ νίκησε τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και πήρε το «πάνω χέρι». Η ομάδα του Άκη Μάντζιου σε αυτή τη μάχη δείχνει να μην έχει το ψυχικά αποθέματα και γιατί όχι την ικανότητα να βγεί νικήτρια. Πως να εξηγηθεί διαφορετικά ότι κόντρα σε μία ομάδα με τον ίδιο στόχο, τον ΠΑΟΚ, δεν μπόρεσε να τα καταφέρει. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με την ΑΕΚ.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία από την δική της πλευρά πέτυχε τον στόχο που είχε θέσει. Κατάφερε να σκοράρει με τον Σβαμπ μόλις στο 6’, πήρε τους τρεις βαθμούς και απέκτησε καλύτερη ψυχολογία τα τα επόμενα ματς. Παραλίγο μοιραίος ο Ουάρντα που πέρασε αλλαγή, αλλά σε ένα δίλεπτο είδε δύο κίτρινες και αποβλήθηκε.

Γκολ με το… καλησπέρα

Στο ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε το ρητό που λέει πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, αφού στην πρώτη τελική που έβγαλε στην εστία κατάφερε και πήρε προβάδισμα σε μια φάση που η άμυνα του Άρη τα έκανε όλα λάθος, κυρίως με την ευθύνη να βαραίνει τους Κουέστα και Σάκιτς. Η ομάδα του Γκαρσία στο 6’ βγήκε γρήγορα στο transition, με τον Σφιντέρσκι να κάνει φοβερή κάθετη στην περιοχή του Σβαμπ, που εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία του Κουέστα με τον Σάκιτς για να γράψει με κοντινό πλασέ το 1-0 για την ομάδα του.

Το γκολ αν και αιφνιδίασε την ομάδα του Μάντζιου, ξύπνησε τον Άρη, που είχε δύο καλές στιγμές σε ένα πεντάλεπτο με την κεφαλιά του Μπερτόλιο στο 12’ και το γυριστό του Σάσα στο 17’, καθώς και το… απευθείας κόρνερ του Γκάνεα στο 20’ που δοκίμασε τον Πασχαλάκη, δείχνοντας έτσι ότι είχε λύσεις να τρυπήσει την άμυνα του ΠΑΟΚ. Εκεί που δυσκολεύονταν πάντως οι γηπεδούχοι ήταν η τελική πάσα στο τελευταίο μισό του γηπέδου, με τις φάσεις που έβγαλαν να ξεκινούν κατά βάση από κερδισμένες στατικές μπάλες.

Σε όλο το πρώτο μέρος πάντως ήταν ξεκάθαρο πως το 3-4-3 δούλεψε για τον Πάμπλο Γκαρσία, αφού στο σύνολο της η άμυνα του ΠΑΟΚ είχε καλές τοποθετήσεις και περιόρισε στο έπακρο τη δημιουργία του Άρη.

Πάντως, παρά την καλύτερη σχετικά εικόνα του Άρη που είχε την κατοχή και προσέγγισε το ματς ορθολογικά, ο ΠΑΟΚ έφτασε μία ανάσα από το 2-0, όταν ο Καντουρί έφυγε στην κόντρα, έσκαψε την μπάλα εκτός περιοχής με την πορεία της να είναι προς τα δίχτυα , αλλά ο Κουέστα με δυσκολία άπλωσε το χέρι και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Άρης συνέχισε την πίεση του, αλλά ο «δικέφαλος» εξαιρετικά στημένος δεν κινδύνεψε, ενώ και πάλι η ομάδα του Γκαρσία χτύπησε στην κόντρα για να καθαρίσει το ματς, αλλά ο Κουέστα στο 67’ με εντυπωσιακή επέμβαση έβαλε στοπ αρχικά στον Σφιντέρσκι και στη συνέχεια στον Ζίβκοβιτς που ήταν φάτσα με την εστία, αλλά νικήθηκε από τον Ισπανό πορτιέρε.

Από τη στιγμή που ο χρόνος περνούσε και Άρης δεν μπορούσε να βγάλει μεγάλη φάση για την ισοφάριση, ο Μάντζιος άλλαξε πρόσωπα επιθετικά και έριξε στο ματς Μήτρογλου και Σίλβα μήπως μπορέσει να αλλάξει τα δεδομένα. Όπως ήταν λογικό ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε για να κρατήσει το υπέρ του 1-0, συνεχίζοντας να έχει όπλο την καλή αμυντική λειτουργία.

Πάντως ο ΠΑΟΚ σε ένα δίλεπτο έχασε πλήρως τη συγκέντρωση που είχε σε όλο το ματς, με τον Ουάρντα να τα κάνει… μαντάρα, αφού στην ίδια φάση είδε δύο κίτρινες και αποβλήθηκε, αρχικά για μαρκάρισμα στον Σούντγκρεν και στην επόμενη φάση για χτύπησε στον Ροζ, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο στα τελευταία λεπτά.

Στο φινάλε το ματς έγινε ροντέο, με τον Άρη να χάνει τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στην πρώτη μεγάλη φάση του στο παιχνίδι, αφού στις καθυστερήσεις ο Σάσα βρήκε τον Μπερτόλιο φάτσα με τον Πασχαλάκη, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ κράτησε όρθια την ομάδα του, χαρίζοντας της τους τρεις βαθμούς.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Σάκιτς (70’ Σούντγκρεν), Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα – Σάσα, Τζέγκο (Ματίγια)- Γκαρσία (78’ Σίλβα), Μπερτόγλιο, Μαντσίνι (59’ Γκάμα) – Μάνος (78’ Μήτρογλου)

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης – Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο (58’ Μιχαηλίδης) – Ροντρίγκο, Αουγκούστο, Σβαμπ, Μπάμπα – Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (72΄Ουάρντα)- Σφιντέρσκι (72’ Τσιγγάρας).

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.