Είτε βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, στο Χονγκ Κονγκ, στο Βερολίνο ή σε κάποιο πιο σκοτεινό μέρος, ο Βέλγος συγγραφέας, γνωστός οινοπνευματοποιός και σομελιέ, Jurgen Lijcops, είχε θέσει ως αποστολή του να βρει τα καλύτερα μπαρ στον πλανήτη. Αφού τα ανακάλυψε, αποφάσισε να μοιραστεί τις γνώσεις του μαζί μας μέσω ενός βιβλίου.
Στο “150 μπαρ που πρέπει να επισκεφτείς πριν πεθάνεις” που είναι διαθέσιμο στην Amazon, ο Lijcops παρουσιάζει τα 150 μπαρ και σαλόνια που πρέπει να επισκεφτούμε, καθένα από τα οποία πληρεί τις προϋποθέσεις για το επίθετο “πανέμορφο” – όπως το Bar Raval στο Τορόντο (από κάτω).
Bar Raval - blogTO - Toronto
 
Πέρα από το απλό και όμορφο design, κάθε μπαρ έχει μια “μοναδική ιστορία να πει”, την οποία ο εξίσου διψασμένος και διανοητικά περίεργος Lijcops, αλλά και ιδρυτής του μπαρ Burure της Αμβέρσας, διερευνά εις βάθος.
 

 
Το βιβλίο περιλαμβάνει ιστορικά μέρη, κρυμμένους θησαυρούς και υπερσύγχρονους mixology ναούς, όπως το The Alchemist στο Λονδίνο, και είναι ιδανικό για κάθε λάτρη των κοκτέιλ, αλλά και για όποιον σχεδιάζει να ταξιδέψει το επόμενο διάστημα.
اجواء رومانسبة مميزة عيشها طوال اقامتك فى #فندق_ادرير_اميلال, #سيوة #Adrere_Amellal #Siwa | Dream hotels, Jamaica resorts, Riviera maya resorts
Ακόμα και ένα απλό ξεφύλλισμα αυτού του βιβλίου θα σας κάνει να ψάχνετε μανιωδώς εισιτήριο για την επόμενη πτήση, όπως για παράδειγμα για την Τζαμάικα, για ένα highball στο Blackwell Rum Bar, το οποίο είναι κυριολεκτικά χτισμένο σε μια σπηλιά με θέα στον ωκεανό.
First Look: The Alchemist Covent Garden Cocktail Bar
Αυτά είναι τα μέρη που είναι αρκετά πιθανό να πέσετε πάνω στον James Bond ή σε κάποιον άλλο θρυλικό αριστοκράτη, αλλά και να δείτε πολύ όμορφες γυναίκες. Είτε βρίσκεται στην ταράτσα ενός ουρανοξύστη στην Ασία ή σε κάποια γειτονιά στην Αβάνα, το καθένα από τα μπαρ που περιλαμβάνει αυτό το βιβλίο έχει μια αδιαμφισβήτητη γοητεία.
 
Ο Lijcops περιλαμβάνει ακόμη και μερικές συνταγές από τα πιο απολαυστικά ποτά που δοκίμασε κατά τη διάρκεια της έρευνας του, ενώ το ευρετήριο διαθέτει κάθε γεωγραφική περιοχή για ευκολία στην πλοήγηση
150 Bars, die man gesehen habe sollte: Lijcops, Jurgen, Boons, Isabel: 9783836921596: Amazon.com: Books
150 Bars You Need to Visit Before You Die: Lijcops, Jurgen: 9789401449120: Amazon.com: Books

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.