Στις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία, την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας και στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος αναφέρθηκαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης.

Η είδηση της ημέρας, εκτός από το σχέδιο σταδιακής άρσης του lockdown, δόθηκε νωρίτερα από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και είναι το άνοιγμα των ραντεβού για εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 30 ετών, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας τόνισε:

Θα ήθελα να πω ότι στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, ο ,αριθμός των εισαγωγων δείχνει να σταθεροποιείται, σε υψηλά νούμερα, με μία μικρή τάση υποχώρησης, με μέσο όρο εισαγωγών 504 την ημέρα.

Σε όλη τη χώρα λειτουργούν 1542 μεθ, εκ των οποίων οι 981 κλίνες ΜΕΘ είναι Covid.

Αν παραστεί ανάγκη, το υπουργείο Υγείας θα επεξεργαστεί νέα λίστα με ιδιώτες γιατρούς, προκειμένου να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Θα ήθελα να αναφερθώ στις εισηγήσεις των λοιμοξιολόγων.

Η επιτροπή εισηγήθηκε για τους Ναούς να ισχύσει ένα άτομο ανά 25 τμ. Στους εξωτερικούς χώρους με απόσταση 10 μέτρων ανά άτομο, διπλή μάσκα εντός και εκτός

Η περιφορά του Επιταφίου να γίνει εντός του προαύλιο χώρου των ναών.

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας, η Επιτροπή πρότεινε να ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και στις 9 το βράδυ την Κυριακή του Πάσχα.

 

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.