Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ αναφέρει πως: “Σε συνέχεια της επίσκεψης-αυτοψίας, που πραγματοποιήσαμε από κοινού όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στον καταυλισμό Νομισματοκοπείου του Δήμου Χαλανδρίου, το Σάββατο 17/04/2021, η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά – ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ ξεκίνησε διαβουλεύσεις και επαφές με πρώτη την Περιφέρεια Αττικής και την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων, κ. Μαρία Ζέρβα, για τη συνδιαμόρφωση του σχεδίου δράσης στην περιοχή. «Είμαστε εξ αρχής σε καθημερινή διαβούλευση με τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και δεσμεύομαι με την αμέριστη στήριξη του Περιφερειάρχη Αττικής να καινοτομήσουμε με πράξεις ουσίας στο πεδίο, με στόχο να εκσυγχρονίσουμε την Αττική μας, με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικής πολιτικής ολιστικής παρέμβασης. Τέλος στα παραπήγματα, τέλος στις σκηνές ντροπής που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το σύγχρονο νομικό και πολιτικό πολιτισμό μας!», συνεχίζει η ανακοίνωση σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: “Εργαζόμαστε για τον από κοινού σχεδιασμό και σύνταξη διαδραστικής, σύγχρονης και τεκμηριωμένης επιστημονικά πρότασης – βιώσιμης ολιστικής λύσης σε τέσσερις τουλάχιστον φάσεις υλοποίησης.

  •  επικαιροποίηση, συμπλήρωση και προσαρμογή της ήδη υφιστάμενης καταγραφής από το τοπικό παράρτημα Ρομά, Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Χαλανδρίου, με την αληθινή αποτύπωση του προφίλ και των πραγματικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής
  • σύσταση ομάδας εργασίας από μεσίτες, λογιστές, συμβολαιογράφους, πολιτικούς μηχανικούς κτλ. για διενέργεια έρευνας προς εξεύρεση διαμερισμάτων και οικίσκων προσβλέποντας στη δημιουργία «τράπεζας ακινήτων»
  • μετεγκατάσταση με ολιστική προσέγγιση, ενδυνάμωση και στήριξη στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της απασχόλησης και της πρόσβασης στη δικαιοσύνη, ώστε να θωρακιστούν συνολικά σαν μετεγκατεστημένοι πολίτες.
  • μετατροπή και αρχιτεκτονική – πολεοδομική διαμόρφωση του χώρου που προκύπτει σε πάρκο, όπου θα φιλοξενηθεί είτε μουσείο πολιτιστικής κληρονομιάς των Ρομά, είτε μουσική ακαδημία Ρομά, είτε το μνημείο της Γενοκτονίας των Ρομά, είτε το μνημείο θυμάτων εγκλημάτων μίσους, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας”.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.