Πάνω από οκτώ χιλιάδες ακίνητα κινδυνεύουν να χαθούν στα Δωδεκάνησα με συνέπεια 20.000 ιδιοκτήτες να έχουν χάσει τον ύπνο τους. Γιατί; Διότι, 73 χρόνια μετά την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα (το 1948) φαίνεται πως υπάρχει ακόμη μια ανοιχτή πληγή που εξακολουθεί να δημιουργεί πρόβλημα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες , οι οποίοι -εξαιτίας αυτής της πληγής-, κινδυνεύουν να χάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Το πρόβλημα το αναγνωρίζουν πλέον όλοι. Για το λόγο αυτό, συστάθηκε ήδη νομοπαρασκευαστική επιτροπή με σκοπό τη μετάπτωση των Κτηματολογίων Ρόδου –Κω –Λέρου στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Η Επιτροπή έως το τέλος του Απριλίου, οφείλει να έχει ολοκληρώσει τη νομοθέτηση όλων των απαιτούμενων άρθρων για την ομαλή μετάπτωση των Κτηματολογίων και τις μεταβατικές διατάξεις που θα κάνουν εφικτή την κατάργηση του Ιταλικού Κτηματολογικού Κανονισμού Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, το κρισιμότερο ζήτημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει, είναι η αποκατάσταση των εξαιρουμένων της Ιταλικής κτηματογράφησης ιδιοκτητών της παράκτιας ζώνης της Ρόδου και της Κω. Ωστόσο, από τις έως τώρα πληροφορίες, όπως λέει, μιλώντας στον « Οικονομικό Ταχυδρόμο», ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Δωδεκανήσου (ΕΝΙΑΔ) Μιχάλης Βαγιανού « στο μείζον θέμα του αιγιαλού και της παραλίας φαίνεται να μην δίνει οριστική λύση στους ιδιοκτήτες που εξαιρέθηκαν της ιταλικής κτηματογράφησης».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.